IUB Ballerine®

Publicația European Medical Journal (EMJ) prezintă eficacitatea și siguranța ridicată a produsului cu durată lungă de acțiune în cazul a peste 110.000 de femei

"Dispozitiv intrauterin în formă sferică cu acțiune prelungită și reversibilă: Evaluare farmacovigilență postcomercializare"

Evaluarea cuprinzătoare a farmacovigilenței la nivel mondial evidențiază siguranța și eficacitatea DIU sferic din cupru, IUB Ballerine®, opțiunea contraceptivă inovatoare care asigură femeilor o contracepție fiabilă, non-hormonală, cu acțiune îndelungată și reversibilă.

Îndrumat de cercetători de marcă Andrea S. Lukes, Scarlet Dial, Clint Dart, Jeffrey F. Peipert și susținut de Alisa Goldberg, studiul a analizat date de la peste 111.000 de inserții IUB Ballerine® din 23 de țări pe o perioadă de 70 de luni.

Această cercetare riguroasă oferă o perspectivă valoroasă pe parcursul a câtorva ani despre eficacitatea și siguranța IUB Ballerine®.

Principalele constatări

  • Eficacitate ridicată: IUB Ballerine® a demonstrat o eficacitate de 99,6% în prevenirea sarcinilor timp de 70 de luni, ceea ce îl face o opțiune contraceptivă de luat în considerare.
  • Siguranță ridicată și rate scăzute de complicații: Studiul a raportat o rată scăzută de expulzare (3,30%) cu un timp mediu de 7 săptămâni de la inserție, împreună cu o rată de perforație minimă (0,05%) și o rată extrem de scăzută de sarcină ectopică (0,01%).

IUB Ballerine® oferă femeilor o opțiune contraceptivă reversibilă cu acțiune îndelungată, fără hormoni, ce a apărut ca o inovație în domeniul sănătății reproductive.

Designul unic al acestui DIU, cu o formă sferică în cavitatea uterină, facilitează siguranța, eficacitatea și calitatea vieții, oferind o alternativă promițătoare la DIU tradițional de cupru în formă de T.

Mărimea eșantionului studiului, diversitatea demografică și colectarea de date din mai multe țări întăresc dovezile privind eficacitatea și siguranța DIU sferic din cupru. Deși cercetarea recunoaște existența unor anumite limitări inerente datelor de farmacovigilență, rezultatele generale vorbesc de la sine.

CUMPĂRĂ ONLINE IUB Ballerine®